Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков каза преди гостуването на шампиона Лудогорец в мач от 9-ия кръг на А-футболна група: "Предстои ни мач с един от най-силните, да не кажа най-силния отбор в България. Отиваме в Разград стъпили здраво на земята. Знаем каква е реалността. Целите, които сме си поставили, не са променени. Така че отиваме да се представим достойно и да се опитаме да играем като равен с равен и ако имаме възможност да победим. Аз съм сигурен в моите футболисти. Всяка седмица поставяме основи." 

"Имаме добри резултати и като игра съм горе - долу доволен. Този мач ще ни покаже докъде сме стигнали. Няма с какво да се изненадаме със съперника. Ще бъде хубав, динамичен мач, надявам се и да имаме добро време за игра и да стане спектакъл и всички, които са на стадиона, да са доволни. Лудогорец е много солиден отбор. На всяко позиция имат по двама играчи и то добри футболисти. Ние от своя страна показваме добри игри и имаме добри резултати. Смятам, че ще стане интересен мач, но как ще завърши ще видим след двубоя."

"Не е изненада, че Лудогорец не е на първо място в класирането, тъй като отборът участва в много турнири и изигра много мачове. Не е моя работа да ги анализирам, но предполагам, че са си направили добре сметката. В първенството мачовете са по-различни, особено когато се играе на стадиони и терени без атмосфера и не толкова добри. Но съм сигурен, че Лудогорец ще играе основна роля в първенството. Ние ще се опитаме да направим първенството по-интересно и ако можем - да вървим колкото си може по-нависоко." 

За мача с Лудогорец от групата на Литекс отпадат контузените Александър Цветков и Евгени Александров, както и Кирил Десподов, който тренира по индивидуална програма след направените изследвания в Германия./БТА