Отборът на Литекс ще разполага с абсолютно нов терен на своя стадион за евротурнирите този сезон. В неделя започнаха основните изкопни дейности, след които старото тревно покритие ще бъде подменено с ново, като паралелно ще се изгради ефикасна дренажна и напоителна система.

Капитанът на тима Страхил Попов символично направи първата копка за новия терен. Десният бек и съотборниците му Иван Горанов, Никола Колев и Александър Георгиев наблюдаваха старта на строителните дейности и се запознаха с етапите, през които ще протече мащабното начинание.

Старият терен на Градския стадион в Ловеч изкара 11 години, през които оранжевите записаха на него десетки паметни победи. От ловешкия клуб гарантираха, че ако трябва ще се работи денонощно, но за старта на Лига Европа всичко ще е направено по най-модерните технологии.

Литекс

източник: Facebook

„Оранжевите” се разделиха със стария терен подобаващо – страхотен обрат срещу шампиона Лудогорец и победа с 4:2 в събота, 23 май. Страхил Попов и компания си направиха и снимка за спомен на ктария терен, ясно показвайки колко гола е отнесъл съперникът им в последната среща.