Литекс представи двете нови зимни попълнения - Пауло Роберто Регула и Бьорн Маарс Йонсен, но за какъв срок са договорите на новите футболисти не беше съобщено. Те ще бъдат картотекирани до края на седмицата, а вече са изискани и жълтите им карти от последните отбори, където са играли. 

И двамата идват от първенството на Португалия. Регула е 26-годишен плеймейкър, който за последно е играл в Олянензе. Той ще играе с номер 10. 

Нападателят  Бьорн Маарс Йонсен пристига от Атлетико (Лисабон), отбор от втората половина на втора лига. Той е роден през 1991-а година и играе като централен нападател. Последните 6 месеца има има впечатляваща статистика, но преди това се е подвизавал в отбори от аматьорските дивизии. 

Йонсен, който е роден в САЩ, но има и норвежки паспорт, получи фланелката с номер 11. 

Двубоят Литекс - Лудогорец можете да наблюдавате в събота, 28-и февруари от 17 часа по Diema Sport , в Gong.bgGong Play и по Дарик радио.

Самите  футболисти изразиха своята удовлетвореност от решението си да  акостират в Ловеч. "Запознат съм с историята на Литекс. Знам за успехите на клуба и разбира се каква легенда като г-н Балъков го води. Идвам да науча много от него и да се усъвършенствам като футболист. Моите цели съвпадат с тези на клуба. Всеки мач да играем добър футбол и да побеждаваме", заяви Регула. 

Пауло Роберто Регула

източник: ПФК Литекс

Исполинът Йонсен също изрази позитивните си впечатления.  "От съвсем скоро съм тук, но определено ми харесва. Всички ме приеха добре и аз ще се опитам да покажа най-силните си качества, с които да помогна на отбора да спечели Купата и да се класира колкото се  може по-напред в класирането”, сподели своите очаквания норвежецът.

Бьорн Маарс Йонсен

източник: ПФК Литекс