Отборът на Литекс ще отпътува за София с амбициите да победи ЦСКА в двубоя от последния 32-и кръг на А група и така да си подпечата класирането за евротурнирите.

В момента „оранжевите“ имат равен брой точки с втория в класирането Берое – по 54, като заради по-добрите си показатели в директните срещи старозагорци заемат по-високата позиция. Ако ловчанлии вземат повече точки срещу ЦСКА, отколкото Берое при гостуването си на Лудогорец, то Литекс ще може да се поздрави със сребърните медали.

Наставникът Красимир Балъков ще заложи в дербито на оптимална единадесеторка, независимо от сериозните кадрови проблеми, които има.Както е известно твърдо извън строя са Данило Асприля, Илия Миланов, Антон Недялков и Александър Цветков.Нелека травма в глезена срещу Лудогорец получи полузащитникът Петрус Бумал, който също пропуска мача. Националът Кристиян Малинов през седмицата се възстанови от травмата си, но на практика халфът има много малко тренировки с основната група и участието му е под въпрос.

В групата за мача Балъков отново ще вземе няколко талантливи момчета от Академията. 17-годишният Александър Георгиев направи своя дебют в А група миналата седмица при победата над разградчани и сега отново ще се разчита на него, както и на Емил Петров, Пламен Гълъбов и триото младоци в нападение Георги Минчев, Кирил Деспдов и Милчо Ангелов.

„ Вярвам,че срещу ЦСКА ще играем това, на което сме способни.Момчетата понатрупаха опит, демонстрираха досега характер в подобни битки и съм уверен в техните възможности. През сезона показахме, че именно срещу силните играем най-силно.Не се съмнявам, че футболистите ще дадат всичко за да завършим по подобаващ начин шампионата.На Армията отиваме да играем футбол и да спечелим“ заяви Красимир Балъков.