Локомотив София и Литекс затвърдиха тенденцията за нулеви равенства в първия плейофен кръг в Топ 6 на А група. Двата тима не направиха почти нищо интересно на отчайващия терен в квартал "Надежда", на който отново имаше повече пясък, отколкото трева. 

Така след нулевите ремита на ЦСКА - Берое и Лудогорец - Ботев, така първата шестица продължава все още без отбелязан гол. Като цяло този кръг беше доста "постен", като в него паднаха само шест попадения. 

Мачът предложи много битка и малко положения още от самото начало. Двата тима се захапаха здраво в центъра и гледаха предимно да не грешат, което доведе и до малкото опасности пред вратарите. 

Ламжед Шехуди имаше шанс да открие още в 7-та минута, но ударът му мина встрани от вратата. Гостите отговориха с несериозен изстрел на Пауло Регула от фаул, който излезе далеч, далеч в аут. 

Най-чистата ситуация преди почивката беше в 29-та минута, когато първо Шехуди не можа да се разпише, а след това и Александър Бранеков след рикошет не можа да прати топката в мрежата. 

На практика това беше всичко интересно преди почивката, като след нея имаше малко повече интересни моменти. Домакините започнаха малко по-активно втората част и определено могат да съжаляват, че не поведоха. 

В 50-та минута най-добрият на терена Емил Гъргоров получи хубава топка на границата на наказателното поле и с мощен шут от воле разтресе гредата зад Винисиус Баривиейра. Това беше и най-хубавото положение в двубоя до момента. 

Десетина минути по-късно и влезлият като резерва Йордан Тодоров беше изведен сам срещу вратаря на Литекс, но силният му удар мина на няколко метра над вратата и опасността беше предотвратена. 

Позиционната битка в "Надежда" продължи и след това, а страхът от грешки в защита продължи да властва на терена. Йонсен от състава на Литекс стреляше най-често, но не можеше да затрудни Божидар Митрев. Домакините пък се поприбраха и разчитаха евентуално на контри. 

Към края Литекс имаше по-чистите ситуации. В 79-та минута Страхил Попов стреля от границата на наказателното поле леко по диагонал, но силният му удар с вещина беше избит от вратаря на "червено-черните". 

Малко след това дойде и най-хубавият шанс за ловчанлии. В 81-та минута Румен Руменов беше оставен да отиграе без проблеми топката около наказателното поле и с мощен шут разтресе напречната греда на Митрев, но гол пак не падна. 

До края чисти положения на практика нямаше и двата тима се разделиха при 0:0 след последния съдийски сигнал. Така статуквото в класирането от преди началото на плейофите се запази и след първия кръг от тях. 

Литекс и Локомотив София взеха по една точка и вече са с по 40 точки. Така те се наместиха на трета и четвърта позиция, измествайки Берое от там. "Железничарите" са на това място заради по-добрия си баланс в преките двубои с ловчанлии.