Наставникът на Литекс Красимир Балъков сподели мнението си за двубоя с ЦСКА, който беше загубен от ловчанлии с 0:2.

"Имахме концепция, бяхме дръпнати назад, за да успеем да спрем ЦСКА. На младите момчета им липсва концентрация през всичките 90 минути, при първия гол на ЦСКА загубихме концентрация. Косоко пропусна мача защото е контузен, Ваюши след тези неща в Сърбия, спестихме го, трябваха ни хора концентрирани на 100 процента за този мач", заяви Балъков.

"Менди си изигра професионално мача, може би и Косоко щеше да играе така, но контузията го спря да играе. Играхме добре в този мач, в част от мача бяхме по-добри от ЦСКА, надхитриха ни, имаха и късмет с втория гол, тъй като топката попадна там където са паяците", допълни специалистът.

"Българският футбол плаче за млади футболисти, тук играха 7-8 млади футболисти под 20 години", заяви още Балъков.
 

"Поздравявам ЦСКА за спечелените 3 точки. На фона на 90-те минути изиграхме добър мач, в ЦСКА имаше двама българи, а в нашия отбор започнаха 5 момчета под 20 години, а после влязоха и още двама млади", коментира специалистът.

"При първия гол ЦСКА ни надхитри, след гола ритъмът на мача се промени. Трябваше да играем повече с топката, да търсим гола, направихме го доста добре, имахме и голови ситуации. Опитахме се да играем футбол, ЦСКА се дръпна, очаквайки да играе на контраатаки, втория гол няма да го коментирам, може това да е попадението на месеца. За разлика от мача с Локомотив Пловдив сега съм доволен. Трябва ни време", допълни Балъков.

"Знаехме, че ЦСКА ще са агресивни и ще правят преса. Не ритахме топката като ЦСКА напред, а играехме футбол. Не съм видял голяма преса от ЦСКА, която да е успяла срещу нас, а по-скоро обратното", заяви треньорът на Литекс.

"Отговорихме на агресията на ЦСКА, през втората част диктувахме ритъма на игра, ако продължаваме така сме на прав път. Играем със 7 до 10 футболисти под 20 години, 21 максимум, къде са българите в ЦСКА? Те имат по-богат опит, зрели футболисти. Трябва ни и малко късмет в такива мачове, това е пътят да растат, ако ги смачкаме и не им даваме шансове на игра, отново ще има проблеми с националните гарнитури", каза Балъков.