В неделния ден Литекс и Левски се изправят един срещу друг в голямото дерби на 11-ия кръг в А група и двубой, който през новия век безспорно е едно от най-големите съперничества в родния футбол. Сега обаче залогът е още по-голям, тъй като двата отбора имат възможността след 90-те минути на Градския стадион в Ловеч да бъдат лидери в класирането.

Това стана възможно, след като Лудогорец завърши наравно с Черно море. Шампионите имат 20 точки и са следвани от Литекс с 19 и Левски с 18. Така "оранжеви" и "сини" ще се хвърлят в битка за първото място, която обещава да е ожесточена.

Двубоят можете да гледате на живо в ефира на Diema Spot 2, онлайн на Gong Play, а Дарик радио ще се погрижи за радиослушателите.

Старши треньорът на Литекс Лауренциу Регекампф ще може да разчита на най-добрите си футболисти като единствено капитанът Страхил Попов е наказан.

При отсъствието на Попов като десен защитник Регекампф има на разположение Илия Мунин, който рядко попада в състава. Не са изключени и други варианти за поста десен бек като Илия Миланов, който напоследък не попада в титулярния състав.

За Левски големият отсъстващ ще бъде Владимир Гаджев, който е получил травла и това най-вероятно ще му попречи да излезе като титуляр в мача. Така в стартовите 11 ще попадне Мигел Бедоя, който също имаше здравословни проблеми в последните мачове. Зад него в средата на терена ще действат Джереми де Ноойер и Георги Костадинов.

Наско Курдов няма да играе срещу Литекс. Той не е започнал тренировки все още, колкото до Диаби, той е на кантар, коментира старши треньорът на "сините" Стойчо Стоев на брифинга преди двубоя в Ловеч.

„Има много кръгове до края. Първенството е равностойно, може би към март или април ще бъде ясно кои ще се борят за титлата. При нас целта винаги е била една – излизаш и побеждаваш. Когато извоюваш повече победи е нормално да си по-близо до върха. В момента сме на едно добро място, надявам се да продължаваме в тази насока. Като изпълнители надали ще има фрапиращи промени в състава, в сравнение с последния мач.“

Първият мач между двата тима през настоящия шампионат бе сред най-зрелищните в първенството като завърши 2:2.

За двубоя е осигурено засилено полицейско присъствие. Над 100 служители на реда ще охраняват района на градския стадион в Ловеч, подстъпите към него и двете агитки. На съоръжението няма да се допускат лица в нетрезво състезание, както и с пиротехнически средства.

В другия мач от програмата за деня, Ботев Пловдив приема Монтана в опит да вземе реванш за шокиращата загуба с 0:6 на "Огоста" в първия мач между двата тима. Двубоят е от 16 часа и може да бъде гледан на живо по Diema и онлайн на Gong Play.