Босът на Лудогорец Кирил Домусичев заяви, че подкрепя твърдо проекта за създаване на Висша лига, като добави, че дори хора на разградския тим стоят в основата на тази идея. Той обясни, че по този начин се търси вратичка по законов път да се върнат традиционните големи за България отбори – ЦСКА, Литекс и Локомотив София.

Христо Янев: Идеята за Висшата лига е фантазия в България

„Бях при Лудогорец миналата седмица. Аз си следя инвестициите. Факт е, че отборът е добре. Успяхме да победим сериозни съперници в контролите. Но това не е най-важното. Важно е как изглежда отборът. Самият аз съм оптимист. Един колега ми каза, че след успеха над Стяуа ще се върнем на победния път. Винаги, когато сме победждавали Стяуа, отборът има много успехи и славни моменти след това. Така че, дано това да гарантира добро бъдеще на клуба“, започна Домусчиев пред БНТ.

Йовов: Хвърлят ни прах в очите с тази Висша лига

„Въпросът с конкуренцията е сериозен проблем за всеки клуб, който иска да се развива в България. Никой няма интерес да е шампион на слабо първенство. В Европа и всичко се вижда. Нашата позиция е, че трябва силно първенство. Така, че идеята за така наречената Висша лига или Суперлига е не просто подкрепяна от нас, но даже наши колеги стоят в основата на идеята. Те са коментирали и със спортния министър и с Борислав Михайлов тази възможност да върнем големите отбори като ЦСКА, Литекс, Локомотив София в една нова лига и това нещо да стане по възможно най-законен начин. Без да се нарушават по никакъв начин Закона за спорта, устава и разпоредбите на БФС, още повече за разпоредбите на ФИФА и УЕФА. Това нещо е постижимо, но не съм наясно с детайлите, защото моята роля като член на Изпълкома е не да се занимавам с тях, а да одобряваме предложенията на съответните комисии и експерти в БФС. Идеята е приложима. И понеже много чета по медиите, кой ли не се изказва – повечето, които коментират, не са дали и един лев за футбола, а само за взимали. Българите много обичаме да даваме акъл. Идеята е максимално да се увеличи бройката на клубовете, които да участват, да се започне на чисто, да се намери законов път ЦСКА от В група да отиде в А и сериозни клубове, които имат ресурс, да могат да участват. При един ремонт на стадионите, да отговорят на критерии, които трябва да са безкомпромисни“, каза Домусчиев и добави:

„Първо - теренът ти трябва да отговаря на някакъв стандарт. В момента навсякъде са едни терени с дупки, само зайци не излизат от тях. Затова хората ни гледат и ни се чудят. Играчи не искат да идват. Виждате колко време Левски не може да си намери нападателя. Никой не иска да играе на тези терени. Да не говорим за условията на стадионите. Нямало публика на стадиона! Кой ще отиде да сяда на счупените седалки, да му хвърлят бутилки по главата. Не са нужни много средства - един терен и осветление струват около един милион. Един допълнителен терен ще струва още 200-300 хиляди лева“, коментира още Домусчиев. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS