Дисциплинарната комисия наложи наказания за общо близо 10 хил. лв. на отборите на Левски и Литекс след дербито помежду им от втория кръг на А група. Двата тима завършиха 2:2 на "Герена" в събота. 

Най-солената част от санкциите за двата тима е за нерегламентираното използване на телефони от наставниците им Стойчо Стоев и Люпко Петрович по време на мача. Двамата бяха наказани да не са на резервните скамейки в дербито, но въпреки това бяха заснети от камерите да говорят с щабовете си по телефона. 

За това "сините" и "оранжевите" ще трябва да платят по 2000 лв. Сръбският специалист пък отнася още 2000 лв. глоба за нарушаване и на друга точка от правилника, свързана с наказанието му. 

Иначе двамата помощници в този мач - Елин Топузаков и Гуидо Баур - са наказани да не бъдат на пейките в следващия мач на тимовете си заради инцидента на почивката на този сблъсък. Двамата са наказани и с по 500 лв. глоба.

Със спрени права от по един мач са и получилите червени картони на дербито Веселин Минев от Левски и Кристиян Малинов от Литекс. Те ще трябва да платят и съответно 300 лв. и 400 лв. глоби. 

Така общият размер на финансовата санкция за Литекс достигна 4900 лв., а за Левски е 4600 лв. В "сметката" на "сините" влизат още 1300 лв. за използване на пиротехника и 500 лв. за хвърлени предмети на терена. 

Иначе санкция има още и за Пирин, като благоевградчани ще трябва да платят 2000 лв. глоба за хвърлени предмети по терена на мача със Славия. Освен Минев и Малинов, другият наказан след кръга футболист е капитанът на Ботев Йордан Христов, който пропуска дербито с Локомотив Пловдив заради червения си картон срещу Монтана.