Наставникът на Литекс Красимир Балъков изключи всякакво подценяване от страна на момчетата му в предсртоящия двубой с Хасково. Срещата от 8-ия кръг на А група е в неделя от 19.00ч на Градския стадион в Ловеч.

„Не вярвам да подценим съперника, въпреки че класирането показва голяма разлика в силите. Хасково е отбор с много опитни футболисти и показа, че може да побеждава големите, така че от наша страна няма да има никакво подценяване, още повече, че след това влизаме в една серия, в която ще ни трябва и добра атмосфера за работа. Срещу такъв съперник трябва да подходим с повече търпение. Надявам се да дойдат и повече зрители да ни подкрепят, защото, когато стадионът е празен, атмосферата не е толкова добра за футбол. Именно в такива мачове се вижда характера на отбора. Ще наблюдавам мача с други очи. Искам да видя освен това, че можем да бием отбори като Левски и Берое, как ще се справим и със съперник, който не е фаворит в тази среща”, сподели Балъков на традиционната си пресконференция.

Той няма да може със сигурност да разчита на Александър Цветков и Кирил Десподов, които се възстановяват от контузии. През седмицата здравословни оплаквания от различен характер имаха Антон Недялков, Милчо Ангелов и Никола Колев, които постепенно подновиха заниманията с основната група, но не е изключено старши-треньорът да съхрани силите им за следващите срещи.Всички останали са на линия, което прави избора на наставника за титулярен състав доста труден.

“Един треньор трябва да е щастлив, когато има много добри млади и талантливи футболисти като Пламен Гълъбов и Илия Миланов. И двамата са национални състезатели. Имаме толкова много мачове, че ще има време и единия и другия да играе. Отбор, който играе на върха и иска да има успехи във всички турнири, футболистите му трябва да знаят, че ще има ротации в състава. Аз разчитам на всички и съм доволен, че и играчите го разбират”, поясни специалистът.

Красимир Балъков изрази своето задоволство от успешния старт на националите в евроквалификациите и победата в Азербайджан.

“За пръв път в моя живот познах резултата на националния отбор предварително. Поздравявам Любо Пенев и момчетата, че спечелиха толкова важен двубой. От друга страна, за нас като клуб щеше да е по-добре някои от нашите национали да запише участие, но не се получи. Победите дават самочувствие и затвърждават пътя, по-който националният отбор иска да върви. Отборът има потенциал, но Любо си знае добре работата. Реално имаме големи шансове да се класираме за европейското първенство”, завърши легендата на българския футбол.

Източник: Официален сайт на Литекс