“Уилмар Джордан напуска Литекс на 95%”, разкри старши треньорът на тима Красимир Балъков. Той добави, че все още не може да коментира дали Джордан е подписал договор с евентуален нов отбор или не.  

Балъков направи и интересно изказване преди предстоящия двубой с шампионите от Разград: "Лудогорец има хитри футболисти и реферите често им се хващат на триковете. Нека съдиите дават предимство на футбола и играта, а не на единоборствата."

Двубоят Литекс - Лудогорец можете да наблюдавате в събота, 28-и февруари от 17 часа по Diema Sport , в Gong Play, директно в Gong.bg и на честотите на Дарик радио.

"Още в края на есенния полусезон казахме, че искаме да влеем свежа кръв в редиците си, за да засилим конкуренцията в средата на терена и нападанието.  Доволен съм от привличането на новите момчета. Жалко, че така се развиха  нещата и те дойдоха в дни преди началото на шампионата. Нормално е да им трябва време да се адаптират към новата среда, да потренират повече със съотборниците си, да се синхронизират с тях… Дано стане по-бързо, за да разполагаме с най-доброто в предстоящите важни мачове", коментира старши треньорът на Литекс Красимир Балъков преди двубоя с шампиона Лудогорец.

"Пак казвам, разчитаме на абсолютно всички в състава. Едни си заминаха, други дойдоха. Само времето ще покаже дали сме попаднали на точните футболисти. Нашата цел е да подобрим качеството си като отбор и индивидуалност на играчите, да сме по-силни и да печелим", добави още Балъков, а по повод бъдещето на Джордан заяви:

"Факт е, че Джордан няма да бъде в групата за двубоя с Лудогорец. Всичко може да стане, но 95% се очаква той да стане собственост на друг клуб. Във футболния бизнес е така-идва, играе, показва качества и го продаваме. Що се отнася до Джаксън Менди, сега е моментът да му благодаря за направеното през 6-те месеца при нас. Клубът ни се раздели съвсем цивилизовано и без проблеми с него и всеки поема по своя път занапред."

"Момчетата очакват с нетърпение старта на първенството. Имат енергия, настроение… Не е тайна, че започваме с два мача срещу най-силния отбор у нас. Не ги делим двубоите по важност, нои сега приоритет ни е сблъсъкът в събота. Няма смисъл да казваме къде игра съперникът доскоро. Аз искам от моите футболисти да излязат със самочувствие, със заряд, да дадат всичко от себе си и да зарадват публиката. Ако Лудогорец са толкова по-добри от нас да спечелят, ок…Но аз смятам,че имаме потенциал и реални шансове да се представим на ниво", допълни още наставникът на ловчанлии.

"Съдийството по принцип не коментираме. Аз изгледах на живо реванша между Лудогорец и Берое за Купата. Моят съвет към всички съдии, които свирят такива оспорвани двубои е да имат по-голямо внимание към ситуациите кой как се свлича на земята. Лудогорец има хитри футболисти и реферите често им се хващат на триковете. Нека съдиите дават предимство на футбола и играта, а не на единоборствата”, завърши Балъков.